Harmoni i vardagen, ska det vara så svårt att uppnå? Många av oss stressar oss igenom vardagen och efter en arbetsvecka vill vi pusta ut med något gott att äta och dricka. Vi anser oss värda det. Det är vårt sätt att belöna oss själva genom mat och dryck. Känns det igen? Fredagsmys som nästan blivit ett nationellt begrepp,något som varje svensk familj ägnar sig åt. Vi är som stöpta i samma form, svensken, den svenska familjen. Att vara svensk är liksom lite lagom och fredagsmys, då är man hemma i Svenskheten.

Kanske är det monotonin, likriktningen och fantasilösheten i våra relationer som slutligen tar död på kärleken och löser upp familjebanden? Vem vet. Men kanske blir det trist att leva i en värld där man vet hur varje dag kommer att utspela sig och vilka mönster som kommer att upprepas. Samma lika, som igår och imorgon blir det likadant.

Alkoholen. Det är samma sak där. Antingen köper man samma som sist på systemet därför att man “gillar det”. Inga nyheter, inte bruta mönster, inte rubba cirklar. Eller så testar man något gärna lite dyrare som ger en känsla av att vara världsvan och en aning finare i kanten än sist man var på systemet. Så går lunken, dag ut och dag in, vecka efter vecka. Det är harmoni det, att livet går sin gilla gång utan skrämmande överraskningar.

Varför inte bryta mönster? Bryt med den där privata lilla alkoholkulturen som hängt med så många år. Ni kan den där trallen nu. Sätt pengarna för alkoholen på ett speciellt konto som ska användas för att hela familjen ska få göra något riktigt trevligt och ovanligt, något nytt och överraskande som ni aldrig gjort förut. Kvalitetstid för familjen i en helt ny miljö där ni kan få upptäcka nya sidor hos varandra och växa som människor.